Gravity (3D)

Gravity (3D)
USA 2013, Regi: Alfonso Cuarón

Som eneste kino i Oslo kan vi nå vise film i det nye lydsystemet Dolby Atmos, som skaper en helt ny opplevelse av lyd i kinosalen. 1. - 5. oktober demonstrerer vi systemet.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Gravity (3D)
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
2013
Regi:
Alfonso Cuarón
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Norsk
Spilletid:
1t 31min
Med:
Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris

 Kinoens oppgave er å nøytralt gjengi lyd og bilde i tråd med filmskapernes intensjoner. Bildet skal ikke være for mørkt eller lyst, og lyden skal ikke være for høy eller for lav. Lyden har blitt bedre med digital fremvisning av film, fordi lyden nå er ukomprimert. Dolby har siden slutten av 70-tallet vært markedsledende med sine produkter for film- og kinobransjen, men stod etter digitaliseringen i fare for å miste sin markedsposisjon. Firmaet gikk i dialog med lydmikserne, og hørte på deres ønsker og behov til et helt nytt lydformat. Resultatet ble en standard som stiller meget høye krav til lydgjengivelsen, fra opp til 128 individuelt kontrollerte høyttalere i kinosalen. Høyttalere kreves også plassert i taket, og dypbasshøyttalere på bak- eller sidevegg.

Feel the earthquake, be the explosion

Alle filmer med surroundlyd produsert fra 50-tallet fram til i dag vil nå gjengis bedre i Tancred. Det er flere surround-høyttalere på bak og sideveggene, noe som gir deg som publikummer en enda bedre filmopplevelse. Filmer mikset i Dolby Atmos drar i tillegg nytte av ekstra dypbass og lyd fra takhøyttalerne. Dolby Atmos brukt riktig av lyddesignerne vil gi deg en 360-graders lydopplevelse som du ikke før har opplevd i en kinosal. Den ekstra dimensjoneringen av dypbasskanalene gjør at lydtrykket fra for eksempel eksplosjoner eller jordskjelv blir veldig naturtro gjengitt.

Gravity

Gravity er en film som har ført disse ideene videre og er det foreløpige kunstneriske høydepunktet i Atmos. «Denne filmen er tenkt i 3D og surround,» har Alfonso Cuarón uttalt. «Lyden følger personer og handling helt bokstavelig. Så når de farer rundt i rommet følger lyden med og på den måten skapes desorientering og følelse av vektløshet. Atmos er det formatet jeg har drømt om. Hvor lyden omkranser oss og blir levende i unike filmiske øyeblikk».

Filmen vises i 3D. Briller kan kjøpes i cinematekets billettluke.

Kommentarer

/ Alle kommentarer