Vennskap på 33 omdreininger

Vennskap på 33 omdreininger, 2013. Regi: Grzegorz Brzozowicz

Filmen forteller historien om vennskapet mellom de to verdenskjente designerne Rosław Szaybo og Stanislaw Zgórski. De er gamle venner fra Polen som fikk ganske like kunstnerkarrierer i hver sin verdensdel.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Przyjaźń na 33 obroty
Aldersgrense
Alle
Nasjonalitet:
Polen
Produsert:
2013
Regi:
Gregory Brzozowicz
Format:
DCP
Språk:
Polsk
Tekstet:
Engelsk
Spilletid:
57 min

Platecover fra 60- og 70-tallet Filmen viser de kreative vennene Szaybo og Zgórski som som var assosiert med de kunstneriske retninger innen den polske plakatskolen, samt plateomslag- design. Deres kunstneriske platecover er typisk for 60- og 70-tallet, og filmen har hentet frem hittil ukjent arkivmateriale fra fjernsynskanalen TVP. Filmskaperne drar sammen med hovedpersonene til New York, London og den legendariske landsbyen Woodstock.

Teknologi og kunst. Fremragende kunstnere som opplevde sukess i Polen dro ofte utenlands for å måle styrken på sitt talent med verden utenfor. En viktig del av filmen er å vise tidens gang. Forståelsen av kunst og kunstnerens rolle endrer seg i takt med endringene i teknologi. Hvordan gjenspeiler dette seg i kunstverdenen? En svart vinylplate er en relikvie fra fortiden, men fortsatt er den uovertruffen med hensyn til lydkvaliteten på opptaksmediet.

Kommentarer

/ Alle kommentarer