It's A Wonderful Life

Regissør: Frank Capra

Ingen jul uten god film! Frank Capras juleklassiker It's A Wonderful Life er fast tradisjon her på Cinemateket. Ingen kunne som Capra fortelle historien om det hederlige, vanlige mennesket, og aldri gjorde han det vel bedre enn i denne filmen.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
It's A Wonderful Life
Aldersgrense
Alle
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
1947
Regi:
Frank Capra
Format:
DCP
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Utekstet
Spilletid:
2t 9min
Med:
James Stewart, Henry Travers, Donna Reed

Det store publikum syntes filmen var deprimerende da den hadde premiere julen 1946, og den ble ingen suksess. Ved en administrativ glipp ble ikke rettighetene til filmen fornyet da disse løp ut på 70-tallet, og den ble offentlig eiendom – noe tv-stasjoner i USA benytter seg flittig av. For filmen har det betydd økt interesse og klassikerstatus. Nå regnes den som den kanskje største juleklassikeren av dem alle: en optimistisk hyllest til livet, vennskapet og kjærligheten.

Enkelt og rørende

Pliktoppfyllende George Bailey har lagt sine egne drømmer til side for å drive videre familiens husbank etter farens død. Jobben og den beskjedne økonomiske avkastning gjør ham med årene desillusjonert, og i tillegg blir han uskyldig mistenkt for økonomisk kriminalitet. Skammen og fortvilelsen fører ham til randen av selvmord. Ikke bare venner må hjelpe til for å få ham på andre tanker, også engler må gripe inn for at han skal innse at livet er fantastisk, og at verden ville vært et fattigere sted uten hans bidrag.

Julen er tiden for de enkle budskap, og selv den grusomste gestapist kan ikke unngå å bli rørt når Bailey kommer til erkjennelsen av at livet er herlig, tross alt.

Cinematekene viser

Hver uke samarbeider de sju cinematekene i landet om felles digitale visninger, av restaurerte og digitaliserte klassikere eller nye perler som fortjener å bli sett på stort lerret.

Kommentarer

/ Alle kommentarer

Vises:

Søndag 17.12.2017
Tancred 18.30 Kjøp billett
Torsdag 21.12.2017
Tancred 18.30 Kjøp billett
Fredag 22.12.2017
Lillebil 20.00 Kjøp billett