Why Don't You Play In Hell?

Jigoku de naze warui, 2013
Regi: Sion Sono

Vi viser – eksklusivt på stort lerret – Sion Sonos nyeste film, som er både humoristisk og riktig så blodig.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Jigoku de naze warui
Nasjonalitet:
Japan
Produsert:
2013
Regi:
Sion Sono
Språk:
Japansk
Tekstet:
Engelsk
Spilletid:
2t 6min
Med:
Hiroki Hasegawa, Gen Hoshino, Akihiro Kitamura

Sion Sono er en regissør som ikke er redd for å dykke ned menneskesinnets mørkeste kroker og hente det unevnelige, de hemmelighetene som vi knapt orker å vedkjenne oss at eksisterer, frem i lyset. Filmer som Cold Fish, Suicide Club og Strange Circus er sterk kost – mørke og ubehagelige – men på samme tid stor filmkunst for den som våger seg inn i dette universet. Med en svært høy produksjonstakt er det nesten bra at ikke alle hans filmer er slik, bare tenk på det vakre far/sønn-dramaet Be Sure to Share eller den viltre og fire timer lange kjærlighetserklæringen Love Exposure.

Nostalgi og blodig lek

I hvilken kategori er så Why Don't You Play in Hell? På et vis står den med en fot i hver leir, hvor filmnostalgi og ung kjærlighet er blandet med et voldelig og ultrastilisert yakuzaoppgjør. Resultatet er en lekker, morsom og svært blodig lek med filmmediet. "Make a damn good movie, even if the only one" sier regissørspiren og leder for filmcrewet The Fuck Bombers – og brått byr sjansen seg når yakuzalederens datter vil bli filmstjerne samtidig som far går til krig.

Publikumsfavoritt

Ikke overraskende er det publikumsprisene Sono henter hjem fra festivaler med denne filmen, det er vanskelig å ikke bli revet med av hans smittende energi, i en film som er ren underholdning fra start til slutt…

Kommentarer

/ Alle kommentarer