Nærkontakt av tredje grad

We are not alone!

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Close Encounters of the Third Kind
Aldersgrense
12 år
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
1977
Regi:
Steven Spielberg
Format:
DCP
Språk:
Engelsk
Spilletid:
2t 17min
Med:
Melinda Dillon, Richard Dreyfuss, Teri Garr, François Truffaut, Bob Balaban

Året var 1977. En ung Steven Spielberg hadde nettopp skremt en hel verden opp av vannet og inn i kinosalene med Haisommer. Produsenter sto i kø og skubbet og dyttet til hverandre for å være førstemann til å sikre seg trollmannens ferdigheter til en ny, dollarinnbringende kassasuksess. De heldige ble Columbia Pictures, og filmen var Nærkontakt av tredje grad - en optimistisk fabel om hva som skjer når jorden får utenomjordisk besøk, og hvordan dette påvirker livet til en mengde ordinære mennesker. Ikke overraskende endte filmen opp med å sette standarden for hurven av UFO-historier som fulgte i dens kjølvann, og startskuddet for 80-tallets UFO-hysteri.

Mystisk kraft

Ute på oppdrag etter en strømstans støter elektrikeren Roy Neary på en uforklarlig kraft. Denne kontakten blir begynnelsen på en besettelse. Hva er det han har opplevd? Og hvordan kan han få se det igjen? Neary får anledning til et gjensyn med det ukjente under spektakulære omstendigheter. Nærkontakt av tredje grad er også et bilde på religiøs opplevelse og menneskenes lengsel mot en mektig og mystisk kraft.

Nyrestaurert 4K digital kopi

Filmen vises på en nyrestaurert 4K digital kopi som ivaretar fotograf Vilmos Zsigmonds fantastiske bilder og John Williams’ musikk.

Kommentarer

/ Alle kommentarer