Aelita

På Oslo kulturnatt 15. september inviterer vi til gratis stumfilmkonsert. Denne fredagskvelden kl. 18.30 kan du se Sovjetunionens første science fiction-film, Aelita. Vår stumfilmpianist Håvard Gressum Antonsen spiller levende musikk til filmen.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
Alle
Nasjonalitet:
Sovjetunionen
Produsert:
1924
Regi:
Jakov Protazanov
Format:
35mm
Språk:
Stum
Tekstet:
Engelske mellomtekster
Spilletid:
1t 40min
Med:
Julija Solnceva, Nicolaj Ceretelij, Nikolaj P. Batalov

Oslo kulturnatt er Norges største endagsfestival med arrangementer over hele byen, en årlig mulighet til å bli kjent med kulturlivet i Oslo – helt gratis. Gjennom hele 2017 har Cinemateket fokus på science fiction, og under kulturnatten viser vi Jakov Protazanovs påkostede stumfilm-klassiker fra 1924 – en imponerende framstilling av en tidlig visjon av livet på andre planeter. Handlingen foregår på Mars, der Aelita, datter av Tuskub, hersker over en futuristisk, totalitær stat, der arbeiderklassen fryses ned i store kjølelagre når de ikke trengs. Se filmen som inspirerte Fritz Lang i arbeidet med Metropolis, og ta med venner og kjente på en ekte stumfilmkonsert!

Intergalaktisk kjærlighet

Jakov Protazanov hadde regissert over 80 filmer da han i 1919 flyktet fra revolusjonen i Russland til Frankrike og Tyskland. I 1923 reiste han imidlertid hjem for å regissere Aelita, en påkostet science fiction-film som var beregnet for et internasjonalt marked, men som fikk begrenset distribusjon på grunn av den politiske sensuren i resten av Europa. Dette er er en visuelt stimulerende blanding av såpeopera, politisk drama, romantisk komedie, farse og science fiction, der dronningen på Mars går hen og forelsker seg i en jordboer.

Gratis

Visningen denne kvelden er gratis. NB. Max to billetter per person.

Kommentarer

/ Alle kommentarer