Starship Troopers

Starship Troopers, 1997. Regi Paul Verhoeven

Vi befinner oss en gang i fremtiden, i et samfunn styrt av et fascistisk militant regime. Da kjempeinsekter fra en asteroide invaderer og truer med å utrydde alt menneskelig liv, må uerfarne ungdommer, både gutter og jenter, kjempe i frontlinjen.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Aldersgrense
15 år
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
1997
Regi:
Paul Verhoeven
Format:
35mm
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Norsk
Spilletid:
2t 10min
Med:
Casper van Dien, Dina Meyer, Denise Richards

Basert på en bok av sci fi-kongen Robert Heinlein og med et stort budsjett i ryggen, var Starship Troopers nok et kapittel i Paul Verhoevens filmatiske utforskning av krig og krigens ødeleggende mekanismer. Filmen provoserte mange, men har i ettertid blitt trukket frem som en av 90-tallets mest interessante filmer, også i kraft av hvordan den ble feillest og tatt til inntekt for det den ønsket å kritisere.

Foredrag med forfilm 18. april

Tirsdag 18. april får vi besøk av Rob van Scheers, Paul Verhoevens biograf. Han har fulgt Verhoeven i 25 år og skrevet flere bøker både om ham og sammen med ham. Denne kvelden holder han et foredrag om Verhoeven før filmen. Scheers presenterer også kortfilmen Het korps mariniers, som Verhoeven laget for Det nederlandske marinekorpset under militærtjenesten sin.

Turist i egen by 23. april

Søndag 23. april deltar vi på Turist i egen by. Kommer du innom og viser fram Turist i egen by-passet i billettluka, kan du hente ut en fribillett til forestillingen denne søndagen. Men husk - førstemann til mølla!

Lagre

Kommentarer

/ Alle kommentarer