Windjammer - Christian Radich

«Plutselig glir teppet til side, bildet vokser og vokser, til det får slike dimensjoner at vi simpelthen ikke tror det vil stoppe!» Premieren på Windjammer på Colosseum i Oslo 25. april 1958 var en sensasjon. I samarbeid med Stiftelsen Christian Radich inviterer vi til en sjelden Windjammer-fremvisning på Cinemateket lørdag 9. mai, med påfølgende fjordtur med Christian Radich.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Windjammer – The Voyage of Christian Radich
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
1958
Regi:
Louis De Rochemont III, Bill Colleran
Språk:
Engelsk og norsk
Tekstet:
Utekstet
Spilletid:
2t 22min
Med:
Lasse Kolstad, Harald Tusberg, Kåre Terland, Svein Erik Libek

Windjammer er en dokumentarisk reisereportasje i tidens stil, der norske gutter fyller bildet, og Lasse Kolstad synger om at «Kari, waits for me» der hjemme. Og skoleskipet Christian Radich har ikke minst gjennom denne filmen vært med å definere hva det vil si å være norsk på femti-tallet.

Digital restaurering

Da filmen ble laget, tok et spesialdesignet kamera opp tre striper med film samtidig, som så ble vist ved hjelp av tre synkroniserte projektorer som dannet et gigantisk, buet kinobilde som nesten dekket synsranden. Med Windjammer i Cinemiracle skulle publikum bli med på en fantastisk seilas og vakle sjøsyke ut etterpå. 50 år senere var negativene på filmen i ferd med å gå tapt, og eierne, Pacific Theatres, har nå bekostet en ansiktsløftning av en sjelden 35mm-kopi funnet hos Svenska filminstitutet. Kopien har gjennomgått omfattende digitalt etterarbeid for å restaurere tapte farger, og den er også digitalt tilrettelagt for å skape et bilde av den opprinnelige Cinemiracle-effekten.

Et drømmeseilas

Før filmen settes i gang, får du en introduksjon av produsentene bak den restaurerte versjonen. Du kan velge bare å bli med på fjordturen, men med kombinasjonsbilletten får du et godt tilbud på en helaften med Windjammer og Christian Radich!

Båttur og film: Pris pr. person: kr. 590 (Billett type 2)
På fjordturen serverer vi fiskesuppe, drikke kjøper du selv. Obs! Begrenset antall plasser.

Ønsker du kun å se filmen, koster billetter kr. 100 (Ikke-medlem) eller kr. 80 (medlem)

Det er også mulig å bare kjøpe båtturen på Cinemateket. Dette kan gjøres i billettluka på Filmens Hus og koster kr. 550

Kommentarer

/ Alle kommentarer