The Windjammer Voyage: A Cinemiracle Adventure

Se dokumentarfilmen om storfilmen Windjammer, med filmopptak fra innspillingen og intervjuer med en lang rekke av de medvirkende.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Nasjonalitet:
USA
Produsert:
2012
Regi:
David Strohmaier
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Utekstet
Spilletid:
56min
Med:
Lasse Kolstad, Alf Bjerke, Kaare Terland, Barba Karine Christensen, Jan Eberholst Olsen

Filmen Windjammer fra 1958, som følger skoleskipet Christian Radich på en spektakulær seilas, var ikke bare en film, men et fenomen. Premieren, både i Norge og i USA, fikk massiv oppmerksomhet, og filmen gikk i måned etter måned for et begeistret publikum. Windjammer var den eneste filmen produsert i Cinemiracle, et komplisert system som krevde tre synkroniserte filmfremvisere og et gigantisk lerret, og den originale Windjammer-opplevelsen var umulig å gjenskape – ikke minst fordi originalnegativene ikke er bevart. I 2010 kunne vi imidlertid presentere en nyrestaurert, digitalisert utgave av filmen på Cinemateket, gjort av amerikanerne David Strohmaier og Randy Gitsch.

The Windjammer Voyage er Strohmaiers dokumentarfilm om filmfenomenet Windjammer. I denne dokumentaren får du se sjeldne og ikke tidligere publiserte filmopptak fra innspillingen av Windjammer, og intervjuer med en lang rekke av de medvirkende, som forteller om filmingen og hva som skjedde i årene som fulgte.

Filmen vises til minne om Lasse Kolstad. 

"It's not often you see a spontaneous round of applause for any film, let alone one that's basically a making-of documentary, yet there it was - twice, in fact. The film that inspired this reaction was The Windjammer Voyage, a nostalgic look back at Windjammer, the one and only film to be released using "Cinemiracle" technology, a technique using multiple cameras to create huge, panoramic shots." - The Yorkshire Times

Kommentarer

/ Alle kommentarer