Singin' in the Rain

Singin' in the Rain, USA 1952
Regi: Gene Kelly og Stanley Donen

En mer oppløftende («I’m laughing at clouds so dark high above») og opplysende (om filmindustriens omlegging fra stumfilm til lydfilm) film skal du lete lenge etter.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Nasjonalitet:
USA
Produsert:
1952
Regi:
Regi: Gene Kelly og Stanley Donen
Språk:
Engelsk
Tekstet:
Utekstet
Spilletid:
1t 33min
Med:
Gene Kelly, Donald O’Connor, Debbie Reynolds, Jean Hagen

Det ene gnistrende sang- og dansenummeret etterfølger det andre. Ikke som langtekkelig gjesp, men som humoristiske og oppfinnsomme handlingsframdrivere. Gene Kelly, Donald O’Connor og Debbie Reynolds viser alle fram imponerende atletiske danseferdigheter. Men mest av alt er dette en film som med stor kjærlighet og skarpt vidd karikerer mange av bransjens aktører; tøffe regissører som anser filmsettet å være en slagmark, koketterende skuespillere som vet hvor viktig image er for deres potensielle stjernestatus, hjernedøde sladrespaltister, naive pikebarn mer seriøse ambisjoner som gjerne hopper ut av kjempebløtkaker for å bli en del av showbiz, forvirrede produsenter og overstimulerte stjerner som tror litt for mye på sine egne presseagenter.

Spørsmålet er om ikke dette overflødighetshornet av en optimistisk 50-talls film er den filmen som best speiler filmen som populært massemedium. Velkommen til et møte med et av Hollywoods aller fineste øyeblikk!

Kommentarer

/ Alle kommentarer