Bambi

Bambi, USA 1942, Regi: David Hand.

I 1937 skiftet Walt Disney Co. distributør, fra United Artists til RKO. De fulgte opp de populære kortfilmseriene om Donald, Mikke og Langbein, samtidig som de også lanserte tegnefilmen i spillefilmformat. Snøhvit og de syv dvergene (1937) var den første og i 1942 kom altså Bambi, historien om det sjarmerende dådyret og vennene hans.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Original tittel:
Bambi
Aldersgrense
Alle
Passer for de minste
Nasjonalitet:
USA
Produsert:
1942
Regi:
David D. Hand
Språk:
Norsk
Spilletid:
1t 9min
Med:
Eirik Espolin Johnson, Håvard Bakke, Tore Meisingset, Fridtjof Nilsen, Kristian Kjølhamar, Thomas Stanghelle

Bambi demonstrerer Disneys forkjærlighet for den realistiske bakgrunnen; myke pastellfarger ble kombinert med den nye ‘multi-plan’-teknikken for å gjøre skogen mer livaktig og naturlig. ‘Multi-plan’-teknikken gjorde det mulig å dele opp figurer og setting i ulike celler og plan, som man så kunne bevege i forskjellig retning og tempo, bilde for bilde. Dette ga en effektfull illusjon av å gli gjennom et tre-dimensjonalt rom.


Disneys søtladne fabel om Bambi og vennene hans i skogen har i et halvt århundre gitt millioner av mennesker, voksne like mye som barn, den velkjente klumpen i halsen. Grunnen til dette er selvfølgelig at figurene er svært menneskelige, og at de har en del trekk som er små, finurlige karikaturer av våre egne reaksjoner. De er enkle å forstå og de er poengterte;
derfor har f.eks. den Bambi’ske flappingen med øyevippene har blitt et kulturelt ikon som ingen tar feil av.


Bambi er uansett en av Disneys mest minneverdige prestasjoner og et stykke klassisk tegnefilmkunst som har hatt utrolig mye å si for utviklingen av sjangeren.

Kommentarer

/ Alle kommentarer

Vises:

Lørdag 10.02.2018
Tancred 13.00 Kjøp billett
Mandag 19.02.2018
Lillebil 10.00 Kjøp billett
Mandag 19.02.2018
Lillebil 12.00 Kjøp billett